De ce este indicat să mănânci fructe de pădure în fiecare zi?

Divin Garden

Fie că eşti la dietă sau pur şi simplu îţi place să mănânci sănătos, fructele de pădure ar trebui să fie prima alegere când vrei un desert sau o gustare.
Dulci și parfumate, fructele de pădure sunt un adevărat deliciu plin de sănătate, iar beneficiile lor numeroase arată că se numără printre cele mai bogate și sănătoase fructe pe care le putem consuma.

Consumă cu încredere fructele de pădure proaspete de la Divin Garden! Sunt sănătoase, dietetice, foarte gustoase și pline de beneficii pentru organism.

Fructele de pădure conțin puțin zahăr
Ne-am obişnuit să credem că fructele, în general, sunt acceptate în diete. De fapt, majoritatea fructelor conţin mult zahăr sub formă de fructoză, care are tot atâtea calorii şi e tot atât de periculoasă pentru sănătate ca şi zahărul de masă. Aşa că, atunci când vrei un desert, mizează pe fructele de pădure, care conţin puţin zahăr. De exemplu, afinele conţin 7,3% zahăr, în timp ce cireşele conţin 14,6% zahăr. Murele conţin 8,1% zahăr, în timp ce strugurii au 18,1%.

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți
Dintre toate fructele, fructele de pădure conţin cele mai mari cantităţi de antioxidanţi. Aceste substanţe protejează împotriva bolilor de inimă, împotriva cancerului şi îmbătrânirii. Unul din antioxidanţi este vitamina C care are şi alte beneficii.

Fructe proaspete, uscate sau congelate?
Din păcate, fructele de pădure proaspete se găsesc mai greu şi sunt destul de scumpe.
Din fericire, la Divin Garden găsești întotdeauna fructe de pădure proaspete și delicioase, la preț bun!
Consumul de fructe de pădure în stare proaspătă este cel mai indicat, atât din punct de vedere al gustului, cât și al calității nutrienților!

Fructele de pădure uscate se obţin prin deshidratare, ceea ce înseamnă că se elimină doar apa. Conform studiilor, cantitatea de antioxidanţi este aceeaşi, dar creşte cantitatea de zahăr şi numărul de calorii la suta de grame. Așadar, dacă eşti la dietă, ar fi mai bine să le eviţi sau să mănânci foarte puţine.

Fructele de pădure congelate sunt o opțiune bună, iar dacă sunt congelate imediat după culegere, acestea își păstrează vitaminele și antioxidanții. Totuși, în ceea ce privește gustul, fructele de pădure proaspete sunt pe locul întâi, de neegalat.

Culoarea fructelor de pădure și beneficiile pentru sănătate
Cu cât sunt mai colorate, cu atât sunt mai bogate în nutrienți esențiali. Culoarea portocalie intensă a boabelor de cătină și a boabelor de măceșe arată că sunt foarte bogate în betacaroten, vitaminele A și C, precum și săruri de potasiu.
Culoarea roșu intens a fructelor de fragi, zmeură sau merișoare arată că sunt bogate în vitamina C, vitamina A, antioxidanți benefici pentru inimă, pentru sânge și pentru o memorie de lungă durată.
Culoarea violetă sau neagră, așa cum sunt murele, afinele sau agrișele indică faptul că sunt fructe bogate în săruri minerale, vitamina C și antioxidanți care încetinesc procesele de îmbătrânire și degenerare, care mențin energia și tonusul ridicat și totodată imunitatea organismului, apărându-te inclusiv de apariția unor forme de cancer.
Așadar, nu uita că fructele proaspete de la Divin Garden nu sunt doar delicioase, ci și un adevarat izvor de sănătate. Încearcă-le neapărat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *