De ce să consumi fructe roșii?

Divin Garden

Fructele, în general, reprezintă un adevărat zăcământ de vitamine, minerale şi fibre, iar pentru o bună asimilare a acestora, se recomandă ca fiecare persoană să consume cel puţin 6 porţii de fructe pe zi.

Având în vedere că fructele sunt formate în mare parte din apă și nu conţin colesterol, este foarte uşor pentru organism să proceseze şi să absoarbă vitaminele și mineralele din fructele proaspete.

La Divin Garden găsești întotdeauna doar fructe proaspete, pline de nutrienți!
Studiile spun că este foarte important să introduci în alimentația zilnică o paletă de culori şi arome. Atunci când mănânci mai mult de două culori pe zi, şi aici ne referim la alimente de culori diferite, şansele să fii sănătos mult mai mult timp, cresc.

Culoarea contează!
Cercetările recente arată că este foarte importantă culoarea fructelor pe care le consumi, deoarece fiecare conține diferite tipuri de vitamine, cu proprietăți nutritive diferite.
Roşul este culoarea care îți atrage privirea, te energizează şi îți stârneşte pofta de mâncare.

Ce știi despre miraculoasele fructe roșii?
Fructele de culoare roşie sunt renunite pentru conținutul ridicat de antioxidanți și substanțe nutritive. Acestea conţin vitamina A şi un antioxidant puternic numit licopen și au, de asemenea, rolul de a ajuta organismul în prevenirea anumitor boli pentru că sunt bogate în vitamine şi minerale, dar sunt şi buni detoxifianţi, ideali în curele de slăbire.
Substanțele conținute de fructele roșii te ajută să-ți menții inima sănătoasă, luptă împotriva apariției celulelor canceroase și asigură buna funcționare a creierului și a memoriei.

Cu toate acestea, este bine să ştii că fructele roşii sunt bogate în zaharuri, aşa că se recomandă a fi consumate în porţii mici, în loc de gustările de dimineaţă sau după prânz, şi este indicat să le consumi cu două ore după mesele principale.

Ne-am gândit să îți vorbim în continuare despre fructele roșii de la Divin Garden și despre beneficiile consumului fiecăruia în parte.

Căpșunele sunt foarte bogate în vitamine, minerale și acid folic și reprezintă un adevărat “booster de energie” pentru organism.
Bogate în fier, previn anemiile, iar prin conținutul semnificativ de vitamina K ajută la funcționarea normală a ficatului.
Totodată, sunt indicate în caz de hipertensiune arterială și previn afecțiunile inimii.
Așadar, îți recomandăm ca mâine dimineață să tai cubulețe câteva căpșune proaspete și aromate de la Divin Garden și să le amesteci în iaurt sau în cerealele cu lapte – vei fi încântat de gustul divin!

Zmeura este foarte bogată în fibre, ceea ce ajută la echilibrarea colesterolului. De asemenea, consumul de zmeură este recomandat în prevenirea gripei și pentru creșterea imunității organismului.
Extrem de bogată în vitamina C, zmeura reduce aciditatea din stomac, fiind astfel în măsură să prevină afecțiunile gastrice.

Coacăzele roșii conțin 24% din necesarul zilnic de vitamina C. Aceste fructe delicate ajută la menținerea stării de sănătate, atât a sistemului nervos, cât și a celui muscular, datorită conţinutului ridicat de potasiu.
Consumul de coacăze roșii are efecte benefice și asupra digestiei, favorizând tranzitul intestinal, datorită conținutului ridicat de fibre dietetice. Tot datorită fibrelor dietetice, coacăzele roșii pot fi un aliat de preț în curele de slăbire, pentru că oferă senzația de sațietate și reduc apetitul.
Mai mult decât atât, coacăzele roșii au efecte benefice și asupra sănătății mintale, prevenind degradarea funcțiilor cognitive ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Fructele roşii ajută şi la îmbunătăţirea vederii, de aceea îți recomandăm să consumi fructele proaspete, în sezonul lor de cules.

Sfat:

Asigură-ți necesarul de vitamine din fructe şi nu din suplimente nutritive, deoarece efectul lor în organism este pe termen mult mai lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *