De ce sunt bune nucile și semințele?

Seminţele există în alimentaţia omului de mii de ani, de fapt, sunt printre primele alimente pe care am învăţat să le consumăm. Reduc colesterolul, incidenţa bolilor cardiovasculare şi a cancerului.
Datorită grăsimilor esenţiale, fibrelor, vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin, îmbunătăţesc funcţiile creierului, vederea şi ajută mai ales în perioadele de oboseală intelectuală.
Sunt bune însă şi în perioadele de antrenament fizic intens, pentru că alină durerile de încheieturi şi grăbesc recuperarea.
Să ştii că nu îngraşă. În timpul dietei sunt sănătoase şi bune dacă le mănânci crude şi ţii un regim echilibrat.
Câtă vreme sunt consumate crude, nucile şi alunele sunt foarte importante în dieta anti-ageing sau cu scop terapeutic.

Ce, cum şi cât să mănânci?
O porţie de 70 de grame – cât un pumn – de nuci, alune de pădure, migdale, seminţe de dovleac sau de floarea-soarelui, împreună cu un pahar de apă sau un iaurt de băut sunt o masă îndestulătoare pentru zilele în care nu ai timp să mănânci în linişte. Variază; cu cât mai multe sortimente, cu atât mai multe beneficii. Este esenţial să mesteci bine, deoarece procesul de digestie începe din gură, sub acţiunea enzimelor din salivă. Asta va face ca stresul asupra ficatului şi sistemului digestiv să fie mai mic. În plus, dacă mănânci încet, starea de saţietate va fi percepută de creier mai repede.
Prin urmare, fie că reprezintă gustarea de la volan, fie masa dintre întâlnirile la birou, nucile și seminţele de la Divin Garden sunt gustoase și sănătoase – perfecte pentru zilele aglomerate, când nu ai timp să mănânci pe îndelete şi te salvează de la tentaţia de a merge la primul fast-food.

Combină-le cu alte fructe proaspete ori uscate de la Divin Garden sau cu alte alimente preferate și creează-ți variante de gustări delicioase, bucurându-te pe deplin de beneficiile și proprietățile lor!
De exemplu:
Iaurt cu fructe, nuci și semințe
Dacă vrei ceva delicios și care să îți potolească foamea dintre mese, varianta aceasta este perfectă. Trebuie doar să amesteci într-un pahar mic de iaurt următoarele: fructe proaspete de la Divin Garden (căpșune, afine, zmeură, mure, prune uscate sau orice îți place ție), nucile și semințele tale preferate. Rezultatul te va sătura rapid și îți va tăia orice poftă de dulce.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.